Gör ditt eget torrschampo

När du använder ett torrschampo mellan hårtvättarna blir ditt hår fräschare, och du behöver inte heller tvätta det lika ofta. Att använda ett torrschampo bör därför ses som både tidsbesparande och bar för ditt hår samt din hårbotten.

I affärerna återfinns ett stort antal torrschampon som i regel är av bra kvalitet, men då du ofta kan hitta ingredienserna i ditt eget skafferi har du potential att tjäna pengar om du tillverkar ditt eget torrschampo.

Följ de nedanstående stegen för att tillverka ditt eget torrschampo, som passar din hårtyp:

Steg 1: Beroende på din hårtyp kan följande ingredienser behövas:

  • Havremjöl
  • Rismjöl
  • Majsmjöl
  • Malen kanel
  • Kakao
  • Carobpulver

Målsättningen i detta steg är att du blandar rätt ingredienser, så att torrschampot efterliknar din hårfärg. Om du exempelvis har blont hår bör du blanda havre-, ris- och majsmjöl, och om du har mörkt hår är i regel en kanel-, kakao- och carobpulver-blandning ett bättre val.

Bli inte orolig om torrschampot från en början inte får rätt färg. Blanda ingredienserna tills du blir nöjd, och ta god tid på dig.

Steg 2: Efter att du blandat ihop ett torrschampot med en passande färg måste vätskan förvaras på ett lämpligt sätt. Vi rekommenderar att du förvarar ditt torrschampo i ett saltkar eller en kryddburk som går att försluta.

 

Applicera ditt hemmagjorda torrschampo

Ditt DIY-torrschampo måste appliceras på rätt sätt för att fett och smuts ska kunna avlägsnas från ditt hår. Följ de nedanstående stegen för att applicera torrschampot på ett korrekt sätt:

Steg 1: Strö in torrschampot i sektioner, med start från mittbenan. Fördela därefter schampot jämt i sektionsbenor, med några centimeters mellanrum. Om du har långt hår bör du lägga högst fokus på de första 15 centimeterna som återfinns närmast din hårbotten.

Steg 2: Massera in torrschampot, och var inte rädd för att ta i lite extra.

Steg 3: Låt torrschampot vila i din hårbotten under några minuter, för att schampot ska kunna absorbera eventuell fett och smuts.

Steg 4: Dela upp ditt hår i sektioner och borsta med en tät kam, från hårbotten ut till hårtopparna.

Steg 5: Använd en fuktad handduk och dra denna från hårfästet ut till hårtopparna.

Steg 6: Nu är din torrschampo-tvätt avklarad. Om du följt instruktionerna bör ditt hår vara både rent och lätt att styla. Tillbered gärna en god drink med glasslikör nu när ditt hår skiner som aldrig förr, eller varför inte en Halloumi-hamburgare?

Lämna en kommentar