Den bästa kameran för att blogga

Att ta bra bilder till bloggen är enklare än någonsin tidigare. Allt som behövs är en kompaktkamera med bra optik samt en bildsensor av hög kvalitet. De smarta kameror som återfinns på mobiltelefoner har förvisso blivit bättre, men för kräsna bildfantaster är det inget som slår en traditionell systemkamera.

Det kan vara svårt att välja rätt kamera för bloggen, då det finns ett stort antal modeller att välja på i alla tänkbara storlekar och prisklasser. I den här artikeln beskriver jag vad som är vilka aspekter som är viktiga för bloggare, samt vilken kamera jag själv använder. Tänk gärna på att inte köpa mer än en kamera – detta är ju trots allt en blogg för minimalister.

 

De tre bästa kamerorna för ditt bloggande

 

1. Sony RX100 (ca. 5 500 kronor)

Sony RX100 är en liten kompaktkamera som ryms i en jeansficka. Bildsensorn motsvarar e tum, vilket innebär att den är uppemot fyra gånger mer tilltagen i jämförelse med vanliga kompaktkameror. Du kan även vinkla kameran 180 grader för att ta selfies när du exempelvis lagar mat eller är ute på promenad.

Det är inte heller svårt att överföra bilderna till din iPhone eller Android-telefon. Allt du behöver göra är att koppla upp kameran mot ett WiFi-nät och trycka på några knappar.

 

2. Canon PowerShot SX260 (ca. 2 300 kronor)

PowerShot SX260 erbjuder inte lika högupplösta bilder i jämförelse med Sony RX100, men priset är desto mer tilltalande. Bildkvaliteten är generellt sett bra, så även skärpan och färgåtergivningen. Utöver det är byggkvaliteten perfekt, då stålskalet gör att kameran känns gedigen att hålla i.

Batterikapaciteten beskrivs som denna kameras största nackdel. Canon menar att man hinner ta 200 bilder innan man måste plocka fram laddaren, och det anser jag är högst mediokert. Mer specifikt rekommenderar jag denna kamera då den är ett utmärkt val med pris kontra prestanda-formeln i åtanke.

 

3. Iphone 11 Pro (ca. 9 500 kronor)

Som jag tidigare nämnt har smartphone-kamerorna förbättrats väsentligt. Apples senaste iPhonemodell erbjuder en högupplöst kamera som tar utmärkta bilder, så även i mörker. Iphone 11 Pro kan dock inte mäta sig med de två ovanstående kompaktkamerorna, men jag menar att det är få som kan särskilja foton som är tagna med en iPhone kontra en fullstor kompaktkamera.

Jag använder mig av en iPhone 11 Pro-kamera och har aldrig fått några klagomål gällande bristande bildkvalitet. Den kamera-app som återfinns i iOS är dessutom lättanvänd, vilket jag ser som ett stort plus.

 

Att importera en kamera från Kina

I videon nedan beskriver Youtubern Misslisibel hennes upplevelse gällande att köpa en kamera på Wish.

Lämna en kommentar