Skogstur eller Black Friday – det är frågan

Black Friday populariserades i Sverige år 2013, och innebär att butiker, såväl fysiska som digitala, väljer att sänka sina priser. Jag menar att du istället bör gå ut i skogen, och glömma allt vad trängsel och stress heter.

I den här artikeln uppmärksammar vi ett fåtal Black Friday-fynd för friluftsmänniskor. Vi pratar även mer om vad man kan göra i skogen, samt hur avkopplande en enkel skogspromenad vid sjön kan vara.

 

Black Friday-erbjudanden för friluftsmänniskor

Vi har som vana att handla kläder och utrustning av bra kvalitet, och ogillar att trängas. Vi menar därför att e-handelsplatserna erbjuder de bästa och mest smärtfria köpupplevelserna.

Om du vill fynda på Black Friday rekommenderar vi Outnorth, Wiggle eller Outdoorexperten, då samtliga av dessa butiker sänker sina priser rejält under Black Friday.

Du bör leta extra noga efter plagg och utrusning som ges ur årligen, då de utgående årsmodellerna oftast är mest prispressade. Vi vill även lägga till att vi inte samarbetar med någon av de e-butiker som nämns ovan.

 

Vad kan man göra i skogen?

Vi har inte besökt ett Black Friday-event på åratal, och menar att du istället bör utforska vad skogen har att erbjuda. Nedan följer ett antal aktivitetsförslag, likt att plocka svamp, plocka bär eller löpträna.

Plocka bär: Många av skogens bär är störst, och av bäst kvalitet på hösten. Underhållningsvärdet kan vara tvivelaktigt enligt vissa, men vi menar att känslan av att komma hem med en nyplockad hink blåbär eller lingon är oslagbar.

Plocka svamp: Även svamparna är mest välmående på hösten, och det finns goda anledningar till att du bör plocka svamp. Dels för att svampar (i synnerhet kantareller) är rika på d-vitamin, och dels för att det är en skön känsla att ha vetskap om ett specifikt svampställe dit bara du hittar. Om du är en riktig gröngöling gällande svampplockning, köp gärna en svampbok.

Löpträning: Skogen lämpar sig väl för löprundor. För det första är luften mer syrerik i skogen, för det andra ökar chansen för att du hittar ett inre lugn och för det tredje är terrängen oftast mjuk, vilket är skonsamt för både knän och leder.

Lämna en kommentar