5 tips för dig som bor på en liten yta

Fler och fler väljer att leva på en mindre yta, likt personer som bor i mikrohus eller är inneboende. Människor som tillämpar en minimalistisk livsstil måste ha höga krav på smarta lösningar, på grund av att boytan är tillstramad. Nedan följer 5 smarta tips som gör att ditt lilla hem ska kännas större och mer organiserat.

1. Rensa bort onödiga prylar

Många av de saker som återfinns i ditt hem är onödiga och icke-funktionella, och finns kanske bara kvar för att du inte orkar slänga dem. Lägg undan prylar som du tror är onödiga och efter ett par månader fortlöpt, ta ställning till om du verkligen har nytta av objektet. Om så inte skulle vara fallet – sälj eller skänk bort prylen till någon som verkligen behöver den.

2. Köp kompakta möbler med smarta funktioner

Om du bor litet bör dina möbler kunna göra flera saker. För att nämna två exempel kan en bokhylla fungera som en rumsavdelare, och en sittplats kan även fungera som ett förvaringsutrymme. Du bör även köpa möbler som går att staplas, då dessa är platsbesparande. Smarta möbler som inte tar mycket plats återfinns bland annat på IKEA.

3. Utnyttja höjden

Mikrohus såväl som lägenheter har i regel högt till tak. Nyttja denna fördel genom att borra upp förvaringshyllor på väggen. Vi vill även slå ett slag för kubhyllor, som både är lättplacerade och staplingsbara.

4. Belysningen måste vara tillfredsställande

Vi rekommenderar att du använder punktbelystning som kan riktas, och/eller kan anpassas med en dimmer. Då ditt kök kanske måste fungera som kontor är kvaliteten gällande belysningen av stor vikt.

5. Använd löstagbara krokar

Krokar eller andra typer av löstagbara hängare passar perfekt för förvaring av kläder, i synnerhet om du inte får borra för din hyresvärd.

Lämna en kommentar